Van oktober tot april overwinteren klapeksters op de heidevelden van de Noord-Veluwe. Van 2001 tot en met 2008 zijn de heidevelden jaarlijks onderzocht in de laatste week van november. Het doel van de telling is een beeld te krijgen van aantal en verspreiding van overwinterende klapeksters.

In paarse kleur zijn de winterterritoria aangegeven met een waarnemingen binnen de telperiode, in geel de territoria met waarnemingen er buiten.

Verspreiding winter 2006/2007
Verspreiding winter 2007/2008